Van Paniekaanval naar Vertrouwen

Van paniekaanval naar vertrouwen

Ik had een paniekaanval. Met hartkloppingen en pijn op de borst zat ik naar adem te happen op de bank. En ik had niet door dat het een paniekaanval was en dacht alleen maar: ik krijg een hartstilstand. 

Tot mijn man na een half uur zei: volgens mij heb je een paniekaanval. Toen begon mijn lijf langzaam weer te ontspannen en ebden de lichamelijke klachten weg. Dit sterke signaal van mijn lichaam was voor mij een wake-up call om goed naar mezelf te luisteren en voor mezelf te zorgen. 

 De stress van de eerste Coronaweek had zich nogal opgebouwd. Zoals je misschien zult herkennen sliep ik die eerste week slecht en maakte me zorgen om de toekomst. Opeens zaten we met 3 kindjes thuis en moeten we ze thuis onderwijs geven. Ik piekerde me een ongeluk Ik dacht: hoe moet het met mijn werk en coachklanten? Kan dat nog doorgaan? Hoe ga ik dit combineren met werk en thuis onderwijs geven?

Al die nieuwsberichten, appjes en social media hielpen ook niet mee aan de onrust in mijn hoofd. Wat als we Corona krijgen? Bovendien kreeg ik die week buikgriep en dacht ik bij elk kuchje: het zal toch geen Corona zijn? 

 Na de paniekaanval wist ik dat op deze manier doorgaan niet zou helpen. Ik heb mijn dagboek er bij gepakt en ben alle nare gevoelens, angsten en onzekerheden die ik had gaan opschrijven. Alles mocht er zijn. 

Vervolgens ben ik voor mezelf gaan opschrijven ‘hoe wil ik mij voelen en hoe wil ik dat mijn dag eruit ziet? Hieraan verbind ik dan hele concrete acties. 

  • Mijn loopbaancoachingsklanten spreek ik nu via videobellen. Het was nieuw voor mij maar het gaat heel goed en we hebben ook op deze manier fijne gesprekken. 
  • Ik ga elke middag een uur wandelen in m’n eentje. Soms gewoon wandelen en m’n gevoelens even toelaten en soms met een fijne podcast. 
  • nieuws lees ik nog maar 1 keer per dag en probeer m’n telefoon zo veel mogelijk aan de kant te leggen en er niet teveel in te verdwalen. 
  • ik leer mezelf iets nieuws aan en volg korte online trainingen.
  • ik wil gezond blijven. Ik beweeg en sport veel buiten of in m’n woonkamer. Ik ga vroeg slapen. 
  • ik doe leuke activiteiten met m’n 3 jongens. We doen bijv elke dag een workout van zappsport of een superleuke theaterles van buro bis. 

We hebben hier thuis onze draai gevonden met werk en thuisonderwijs. De nieuwe situatie begint zelfs al te wennen. Ik voel veel meer rust over de situatie en al gaan plannen die ik had op werkgebied op een lager tempo, ik geniet er ook van. En ik heb bovenal vertrouwen dat het goed komt.

Misschien herken jij ook dat je onrust ervaart. Juist in deze tijd waarin je stil gezet wordt. En ervaar je gevoelens die sluimerden nu sterker. 

Misschien slaap je slecht en pieker je. Het kan zijn dat juist in deze tijd onrustige gevoelens versterkt worden. Bijvoorbeeld over werk. Je zit nu meer op afstand van de werkvloer en bent op een andere manier tegen je werk aan gaan kijken. Het is niet raar dat je dat hebt. Dat gebeurt juist in situaties waarin je onder druk staat. En dat is oké. Het kan dan helpen om met iemand er over te praten. 

 Stuur me gerust een dm als je onrust ervaart en iemand nodig hebt die meedenkt. Misschien is mijn APK voor je loopbaan iets voor jou?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s