Blog: 5 maart 2021

Wat is Loopbaancoaching? 

Simpel gezegd helpt loopbaancoaching je te ontdekken wat jouw droombaan is. Misschien doe je dit werk al heel wat jaartjes, heb je leuke collega’s, zit je prima op je plek maar krijg je er geen energie van. Je moet in het weekend bijkomen van je werkweek en bent niet de gezelligste thuis.

Het liefst zou je een andere baan willen. Maar je weet niet wat je wel wilt. Af en toe zoek je weleens vacatures maar je wordt er niet enthousiast genoeg van om op te geven wat je nu hebt.

Loopbaancoaching helpt je om te ontdekken wat jouw kwaliteiten en valkuilen zijn. Natuurlijk weet je dit wel een beetje. Maar weet jij echt waar je in uitblinkt en heb jij je blinde vlekken in de gaten? Je hebt vast weleens een testje gedaan maar kun jij met zelfvertrouwen zeggen waar jij in uitblinkt?

Loopbaancoaching helpt je om te ontdekken wat jouw unieke vaardigheden en talenten zijn. Vaak vinden we wat we doen heel gewoon en denken: ‘dat kan toch iedereen?’ Maar wat jij kunt, kan een ander niet. Jij hebt je unieke wijze en dat maakt jou bijzonder. Wat dat is, dat haalt een loopbaancoach in jou naar boven.

Loopbaancoaching helpt je ontdekken waar jij energie van krijgt. Wanneer ga jij met een voldaan gevoel naar huis? En wat kost je vooral veel energie?

Loopbaancoaching helpt je om je meer bij je gevoel te komen. Wat wil jij nu echt? Waar wordt jij blij van? Wat kun jij de komende 10 jaar met heel veel plezier doen? Je kunt het in de hoofd wel bedenken maar het gaat je niet helpen als je dit met je verstand doet. Daar heb je je gevoel voor nodig. En daar help ik je bij om daar te komen.

Loopbaancoaching helpt je om een plan te maken hoe je weer in beweging kan komen. Het helpt jou om concrete stappen te zetten zodat je met zelfvertrouwen die droombaan weet te bemachtigen.

Dat kan ik toch ook zelf? Tuurlijk kun je dit zelf. Er zijn zat mensen die solliciteren, aangenomen worden en een nieuwe baan hebben. Maar of je echt gelukkig wordt van die baan op de langer termijn? En of dit echt een goede keuze zal zijn die bij jou past? Daar kan een loopbaancoach je bij helpen.

Ik help je graag! Stuur me een berichtje als je gratis wilt kennismaken.